Avantaje, Beneficii

Diagnosticul imagistic la distanta prin Teleradiologie se afla in continua dezvoltare fiind varianta utila, rapida si salvatoare de timp pretios pentru pacient si clinicile medicale.

Teleradiologia ofera de la o zi, la alta beneficii uimitoare atat pacientilor cat si medicilor, deopotriva si altor categorii implicate in actul medical.

 

  • Diagnostic rapid

Prin Teleradiologie, medicul radiolog are acces aproape instantaneu la imaginile achizitionate in alt centru, fapt ce conduce la emiterea unui diagnostic rapid si la stabilirea tratamentului potrivit pentru pacient.

 

  • Reducerea costurilor

Teleradiologia elimina nevoia radiologilor de a fi prezenti la clinica sau centrul medical unde pacientul a fost examinat. Aceasta permite practic, accesul radiologilor la imagini din orice locatie, la orice distanta.

 

  • Acoperirea lipsei de radiologi

Multe spitale si centre medicale acuza lipsa medicilor radiologi, in mod special pe durata weekend-urilor, vacantelor, turelor de noapte. Prin serviciul de Teleradiologie medicul radiolog nu trebuie sa fie on-site pentru a vizualiza si interpreta imaginile, aspect esential care salveaza mult timp si resurse.

 

  • Consultatie medicala interdisciplinara

Cu ajutorul Teleradiologiei, medicii radiologi pot colabora eficient cu medicii curanti, hotarand impreuna in baza diagnosticului, solutia rapida si potrivita de tratament pentru pacient. Colaborarea interdisciplinara creste calitatea consultului medical.

 

  • Oportunitati educationale si de perfectionare

 

Teleradiologia ofera medicilor posibilitati de a invata si de a-si perfectiona cunostintele in domeniu. Tehnologia poate fi foarte utila si ca instrument educational prin teleconferintele, workshop-urile si prezentarile medicilor radiologi de la distanta.